Директорът на СДВР Калоян Милтенов е разпоредил дисциплинарна проверка, която да

...
Директорът на СДВР Калоян Милтенов е разпоредил дисциплинарна проверка, която да
Коментари Харесай

МВР проверява полицаите, задържали трима ученици за надписа Save Ukraine на ПСМ

Директорът на СДВР Калоян Милтенов е разпоредил дисциплинарна инспекция, която да обясни събитията, свързани със завеждането в районното ръководство на тримата младежи, надраскали Паметника на руската войска с надпис в подкрепа на Украйна.

Тримата десетокласници на възраст 16 година бяха арестувани на 25 февруари, откакто бяха написали " Save Ukraine " върху ПСМ, с цел да изразят позицията си срещу експанзията на Русия на украинска територия.

Ако се откри превишаване на пълномощия, на служителите на реда ще се търси дисциплинарна отговорност, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

От министерството споделят още, че на 25 февруари, към 15 ч., в Първо районно управление (на МВР) е получен сигнал, че с черен маркер покачил се на паметника юноша изписал букви на латиница по фасадата на монумента. " На място са открити 16-годишен юноша, осъществил действието, и момиче и момче на същата възраст, които го придружавали и следили ", написа Министерство на вътрешните работи.

Според министерството младежът, който е пишел по паметника, е бил арестуван за 24 часа, а другите двама са били поканени в районното ръководство и с тяхно единодушие са били превозени от полицейски екип до него, където останали към 2 часа. " Двете деца са били в непрестанна връзка с родителите си по мобилните телефони ", изясняват от Министерство на вътрешните работи. Това е удостоверил и родител на едно от децата, който в понеделник се е срещнал с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи. 

Покана за среща е имало и към управлението на частното учебно заведение, в което учат десетокласниците - " Увекинд ". От управлението на образователното заведение опазиха учениците: " Училището е деполитизирана зона, само че не е лишена от съществени морални човешки правила, които абсолютно бяха нарушени от съветския агресор. Възпитаваме нашите възпитаници в цялостна неотстъпчивост към злото и несправедливостта в света, както и към насилието, което е изцяло недопустимо за нашата Увекинд-общност. И веднага като наши възпитаници са декларирали по този кротичък метод позицията си, сме с възприятието за добре свършена работа ".

Разговорите и разпитите на малолетните са били извършени в наличието на контрольор от Детска педагогическа стая. След привършване на работата със очевидците, едно от децата е предадено на родител, а другото поискало да си тръгне единствено, без да бъдат уведомявани родителите му, споделят от Министерство на вътрешните работи.

Срещу арестувания възпитаник тече следствие, по което наблюдаващият прокурор е дал инструкции.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР